Казвам се Наско и от 2 седмици съм горд собственик на АР 166. Купих я от я човек ,който я е карал от 2006г. в БГ. Колата след технически преглед е в да не кажа в перфектно , но почти в перфектно състояние от към окачване и двигател. Довечера ще сложа и малко снимки, но имам и въпроси и се надявам да помагате.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Здравейте и от мен :)
Collapse
X
-
Проблем 1-ви
Закупих Алфата с ксенон, но докато висеше по сервизи и нзн. още къде не ми се наложи да карам по тъмно...до онзи ден. Та светят тия крушлета ма отпред тъмница. Та въпросът ми е кой разбира от ксенони в София.Last edited by Neo_fun; d.m.y г., 15:29.
-
Първоначално публикувано от Neo_fun Покажи съобщениеЗакупих Алфата с ксенон, но докато висеше по сервизи и нзн. още къде не ми се наложи да карам по тъмно...до онзи ден. Та светят тия крушлета ма отпред тъмница. Та въпросът ми е кой разбира от ксенони в София.sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ
Comment
-
Колега честито и много безаварийни. Малките проблемчета се решават с повече търсене по темите или с питане тук или колеги които познаваш.
Та фаровете първо провери дали са правилно регулирани. Ако са провери какво е състоянието на рефлекторите - има доста изписано за тях в темите.
Comment
-
Благодаря за пожеланията
Ами какво да Ви кажа, аз малко със смесени чувства я купих ,всички казват италианка била дрън-дрън, но усещам че се привързвам към нея все повече от ден на ден. За тия ксенони ми препоръчаха реглаж да направя при някой си Оги, под моста Чавдар (София). Но ако кажете някой препоръчан сервиз, ще ида там. Също ме интересува и къде могат да закачат компютъра да се види има ли грешки, изчистват ли се и горе долу какви пари ще ми струва. Аз досега такъв автомобил не съм карал (компютри, навигации, ксенони) и съм малко лаик откъм поддръжка къде , що, как.
---------- Post added at 11:42 ---------- Previous post was at 11:32 ----------
Чудя се да питам ли изобщо,че както се казва колкото хора и толкова мнения ...!?!?
Първо извънградско каране, 10 км от софия, светва черваната лампа с нарисуван двигател, турбината изключи, след 50 м колата угасна. След 5 мин престой на аварийки и 3 неуспешни опита да заплаи, врътнах ключа и вс беше ОК. Вярно че инцидента стана преди да сменя консумативите, но се чудя опасно ли е и изобщо има ли нещо общо с това за обслужване ли е била или не. Стария собственик ми каза че имало 1000 км до обслужване , но аз предпочетох като всяка друга кола, която съм имал преди, след като я закупя да си я обслужа и да знам кога , къде, какво.
Comment
-
Първоначално публикувано от Neo_fun Покажи съобщениеАми какво да Ви кажа, аз малко със смесени чувства я купих ,всички казват италианка била дрън-дрън, но усещам че се привързвам към нея все повече от ден на ден. За тия ксенони ми препоръчаха реглаж да направя при някой си Оги, под моста Чавдар (София). Но ако кажете някой препоръчан сервиз, ще ида там. Също ме интересува и къде могат да закачат компютъра да се види има ли грешки, изчистват ли се и горе долу какви пари ще ми струва. Аз досега такъв автомобил не съм карал (компютри, навигации, ксенони) и съм малко лаик откъм поддръжка къде , що, как.
---------- Post added at 11:42 ---------- Previous post was at 11:32 ----------
Чудя се да питам ли изобщо,че както се казва колкото хора и толкова мнения ...!?!?
Първо извънградско каране, 10 км от софия, светва черваната лампа с нарисуван двигател, турбината изключи, след 50 м колата угасна. След 5 мин престой на аварийки и 3 неуспешни опита да заплаи, врътнах ключа и вс беше ОК. Вярно че инцидента стана преди да сменя консумативите, но се чудя опасно ли е и изобщо има ли нещо общо с това за обслужване ли е била или не. Стария собственик ми каза че имало 1000 км до обслужване , но аз предпочетох като всяка друга кола, която съм имал преди, след като я закупя да си я обслужа и да знам кога , къде, какво.
156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
за модела
модела е 166 2.4 JTD, знам че трябва да го напиша в подписа ма още се уча да пиша във форумиLast edited by Neo_fun; d.m.y г., 15:28.
Comment
-
Първоначално публикувано от Neo_fun Покажи съобщениемодела е 166 2.4 JTD, знам че трябва да го напиша в подписа ма още се уча да пиша във форуми
Comment
-
Пак съвет търся
та значи... халогените си светят, НО само като държа копчето натиснато, предполагам че е реленцето но къде да го търся ?!?!?
Comment
-
Първоначално публикувано от Neo_fun Покажи съобщениета значи... халогените си светят, НО само като държа копчето натиснато, предполагам че е реленцето но къде да го търся ?!?!?
Това като натиснеш бутона, да задържи командата, се реализира от зелената кутия под волана от дясната страна на таблото с предпазителите. Това е което наричаме "клюкарка" (модул M45).
Най-лесно е, ако можеш да пробваш с друга такава.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Помагаайте колеге !!!!
Колеги, онзи ден тръгвам за работа и О чудо. Колата взе сама да си подава газ. Качихме я на компютър и се оказа фаталния потенциометър на газта, и не е нито хлабава букса , нито нещо друго хлабаво, ами си иска нов.
Сега ми кажете какво да правая. От 20 магазина събрах информация за цената му и е почти колкото цялата кола. Май ще я предам в някоя морга, ще се имунизирам срещу италянки и повече никога, никога няма да погледна такава. Само за справка, на Мерцедес СЛК 2005 год.същото устройство е 200 лв. в Балкан Стар !!!!!!!!!!!!!!
Comment
-
Колега ти тая кола закачи ли я на диагностика преди да я купиш? Ако не си може да значи си си сложил таРАлежжж в гаштитее!!!!НЕдей така попаднал си на нечитав екзепляр,а не че италианските автомобили са ти виновни!!! Карал съм много коли от Жигула до мерцедес s-класа,порше панамера, бмв 2012, но откакто си купих италианската бричка просто съм много щастлив!!! Само консумативи и Убава нафтица и Заспива!!!Всичко е късмет!!Дано да я оправиш тая 166-ца,че да и се радваш истински!!
Comment
-
Първоначално публикувано от Neo_fun Покажи съобщениеКолеги, онзи ден тръгвам за работа и О чудо. Колата взе сама да си подава газ. Качихме я на компютър и се оказа фаталния потенциометър на газта, и не е нито хлабава букса , нито нещо друго хлабаво, ами си иска нов.
Сега ми кажете какво да правая. От 20 магазина събрах информация за цената му и е почти колкото цялата кола. Май ще я предам в някоя морга, ще се имунизирам срещу италянки и повече никога, никога няма да погледна такава. Само за справка, на Мерцедес СЛК 2005 год.същото устройство е 200 лв. в Балкан Стар !!!!!!!!!!!!!!
Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
то ясно че ще е 2ра ръка
на 1 място мепитаха за номера на датчика че били 2 номера, аз как да го видя.Обадих се при вносителя не давали такава информация . Нзн.какво да направя ?
Comment
Comment